vineri, septembrie 29, 2023
AcasăȘTIRICinetube - un nou canal românesc dedicat filmelor documentare

Cinetube – un nou canal românesc dedicat filmelor documentare

În ședința din 12 august, CNA a acordat licența de emisie unei noi televiziuni dedicate documentarelor românești, Cine Tube. Proiectul este inițiat dee profesorul universitar și cineastul Copel Moscu, iar noua deținătoare a licenței este compania ARTFEST CONSULTING SRL, deținută de Codruț Toboc.

Noua televiziune își propune să concureze  platformele internaționale prezente deja pe piața noastră, cum sunt: History, Discovery, National Geographic dar și cu televiziunile similare licențiate în România Digi Life, Digi World, Digi Animal World, Cinetronix, TV Enciclopedia și TV Kult.

Copel Moscu, inițiatorul proiectului, a afirmat că în fiecare semestru, studenții din România produc peste 400 de ore de documentare. Iar bună parte din această producție ar merita o corectă valorificare.

Născut în 1953, Copel Moscu a absolvit al  Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1978. A lucrat ca regizor și scenarist la Studioul de Film Documentar „Alexandru Sahia” din București. A obținut 25 de premii naționale și internaționale. Filmografia sa conține titluri ca: Seraliștii (1982),Căutătorii de aur (1983), Pe malul Ozanei (1984), Va veni o zi… (1985/1990), Vârsta de aramă (1987), Marșul poștașilor (1987), Intrarea unui tren în gară (1988), Școala mea iubită (1988), Am ales libertatea (1992) și Comoara naivă (2018).

Noul canal va fi disponibil în rețelele de televiziune prin cablu și va emite în format HD, 24 de ore pe zi.

10 % din conținutul difuzat va fi alcătuit din producții proprii.

 

3 COMENTARII

  1. Sunt ,in sfarsit ,fan tv de cand a aparut CINETUBE .NU ma mai satur de atatea inf. la care fie ,in trecut nu am avut acces, fie nepasarea celorlalte t.v.care in alergarea dupa ratinguri ,nu s-au ingrijit si de sufletele noastre ,cei dornici de ,,liniste,,.VA MULTUMESTE ,Marioara Manea !

  2. Sunt ,in sfarsit,fan t.v.de cand a aparut CINETUBE .NU ma mai satur de atatea informatii ,la care nu am avut acces,fie nepasarea t.v celelalte care alrarga dupa cancanuri ,scandaluri .( ratinguri)si nu s-au ingrijit si de sufletele celor dornici de ,,altceva ,, de liniste Va mulyumeste ,Marioara Manea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments