marți, martie 28, 2023
AcasăFără categorieSatisfacții la găurică

Satisfacții la găurică

Îmbrăcat în alb, ca Puff Diddy când se dă jos de pe yacht, președintele Iohannis, hrănit, pieptănat și bine păzit, a grăit către rumâni. Vântul s-a potolit, păsările au încremenit în zbor, cerul a rămas în neclintire, așteptând să auză ce are de zis omul în ițari albi. Istoria era acolo și lua notițe:

Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții.

Ca orice ghiolban bine hrănit care încearcă să-și ascundă râgâitura venită din preaplinul mațelor, după un chiolhan de neam prost, Iohannis a mormăit, cu glasu-i dogit și rostirea poticnită, în care dispar vocale și apar consoane. Nicio clipă nu l-a vizitat vreun fior care să-i vestească inadecvarea, nicio stânjeneală. Cu bovină inocență și nesimțire instituțională, Iohannis a prăbușit pe orificiul vorbirii ce i-a dospit în dugheana minții.

Puținii, dar ambițioși susținători ai gloabei de Sibiu au găsit, și de data asta, ce spune pentru a-și apăra mârțoaga: se ignoră contextul. Da. Contextul e ăsta: o criză politică mare cât casa, o creștere alarmantă a prețurilor, o economie care se bălăcește în hazna și un balamuc pandemic. Ce s-a omis?

E de așteptat, de acum, ca în lumina indicațiilor prezidențiale, primarii să înceapă să se vaite că nu au destule terenuri de golf pentru tot norodul. Că nu sunt destui bani pentru terenurile de golf. La Prăbușita banii pentru îndiguire au fost redirecționați către proiectul unui nou teren de golf (în spate la non stop), dar n-ajung decât pentru două găuri. Una în acoperiș și una în cur. La Bujoaca s-au reușit trei găuri, pentru că a contribuit și Lili Bojboacă, abia întoarsă din Italia. La Cârpeni primarul e de la pesedeu și nu vrea teren de golf, de dușmănos ce e, iar cetățenii sunt nevoiți să facă zilnic naveta până în Borfeni ca să dea la găurică.

Iohannis o fi, poate, convins că de când e el președinte s-a bășit bunăstarea peste noi cu o asemenea nesimțire că am ajuns să ne plictisim de adunat scamele din buric și tocat banii pe elicoptere și yachturi, așa că e cazul să mai scuturăm puține mingiuțele pe la o găurică. Adevărul e că, da, ce altceva să faci cu banii? Un set de crose de golf costă mai puțin decât un kilowatt. Sau pe aproape.

Există un soi de oameni care trăiesc în lumea lor, o lume apartă, cu haine albe, în care pot juca golf cu Napoleon și canastă cu Alexandru cel Mare. Și, în general, oamenii de soiul ăsta sunt îngrijiți, pieptănați, hrăniți. De personal specializat. Dar nu sunt votați. 66%, da?

 

1 COMENTARIU

  1. Vai de capul nostru cu acest individ. Sunt însă mulți care-l apreciază. Bro, ce poți sa apreciezi la el, nu pricep?
    Pricep doar, că ne nenorocește ca popor. Pentru că nu iubește oamenii. În general și pe noi în special. Csf, ncsf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments