joi, iunie 13, 2024
AcasăEvenimentConcertul „Enescu, Silvestri, Lipatti”, transmis live pe Facebook

Concertul „Enescu, Silvestri, Lipatti”, transmis live pe Facebook

Marți, 25 august, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, va avea loc concertul „Mari compozitori români – Enescu, Silvestri, Lipatti”, ai cărui organizatori sunt Filarmonica „George Enescu”, Institutul Cultural Român, Fundația Silvestri și Uniunea de Creația Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).

Artiștii care vor interpreta lucrările celor trei compozitori sunt: soprana Gabriela Iștoc, pianiștii Iosif Ion Prunner și Cristian Niculescu, mezzosoprana Andreea Ilie, violonistul Rafael Butaru, violoncelistul Octavian Lup, dar și zece instrumentiști ai Filarmonicii „George Enescu”.

Concertul va putea fi urmărit în timp real atât pe pagina de Facebook a Institutului Cultural Român, cât și pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu”.

Concertului îi va fi adăugat și un material video bazat pe expoziția curatoriată de istoricul de artă Cristina Enășescu: „Mari compozitori români – Enescu, Silvestri, Lipatti (1920-1958)”.

Organizatorii au declarat:

„Enescu, Silvestri, Lipatti au marcat semnificativ destinul muzicii româneşti. Programul concertului din 25 august se structurează pe capodopere ale muzicii de cameră a acestor compozitori-interpreţi, pentru care, din păcate, exilul a fost momentul final. Aceşti mari compozitori şi-au găsit sfârşitul în afara ţării. De câţiva ani, disponibilitatea ICR a oferit posibilitatea de a pune în valoare aceste personalităţi cu vocaţie universală. Concertul va continua aceste formule interactive, în care imaginea şi muzica coexistă. Manifestarea este dedicată centenarului Uniunii Compozitorilor din România, cu lucrări reprezentative compuse, în perioada 1920-1958, de către aceşti iluştri muzicieni”, a declarat pianistul Iosif Ion Prunner, care conduce Corul Filarmonicii „George Enescu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments