marți, martie 28, 2023
AcasăINTERNET & TECHWhatsApp: opțiune prin care locația utilizatorilor poate fi dezvăluită

WhatsApp: opțiune prin care locația utilizatorilor poate fi dezvăluită

Comisia Națională a Pieței și Competenței din Spania a declarat că 92% dintre posesorii de smartphone-uri utilizează aplicația de mesagerie aflată în proprietatea Facebook, WhatsApp, în a cărei componență se află o funcție care poate permite depistarea locației în care se află utilizatorii, potrivit El Mundo.

Aplicația oferă de multă vreme posibilitatea ascunderii fotografiei de profil, trecerea în modul incognito și acum chiar detectarea celor care încearcă să spioneze.

WhatsApp pune la dispoziția utilizatorilor „trucuri” care îi pot afecta chiar și pe cei care le folosesc.

Pentru ca utilizatorii să afle locația altor utilizatori, nu este nevoie de o aplicație terță.

„Forma cea mai legală este să ceri locația contactului în chestiune”, notează El Mundo.

Accesarea IPLogger și selectarea opțiunii „localizează” declanșează un link. Acesta, transmis pe WhatsApp unei persoane care (deseori fără să își dea seama) acceptă să împărtășească locația în care se află, este vinovat pentru dezvăluirea informației.

Explicațiile disponibile pe internet cu privire la această opțiune sună astfel: „Obține link-ul pentru localizare și descoperă locația exactă pe GPS a oricărui dispozitiv mobil. Ajută-ți prietenii să găsească punctul de întâlnire pe Google Maps. Depinzând de faptul că cealaltă persoană poate sau nu accepta geolocalizarea – nu pare foarte mult legat de spionaj; uneori poate fi utilă în cazuri de urgență.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments