joi, iunie 13, 2024
AcasăCNAO reclamă în care oamenii se sărută, interzisă

O reclamă în care oamenii se sărută, interzisă

Trăim vremuri care cu siguranță nu i-ar fi putut servi lui Nichita Stănescu drept sursă de inspirație pentru poemul „Tinerii”. În urma sesizării pe care Ministerul Sănătății a făcut-o Consiliului Național al Audiovizualului cu privire la reclama TV a Centrului privat de testare „OK Medical”, în care Delia cântă pe scena unui local aglomerat de tineri care dansează, se sărută și în unele cazuri beau din aceeași sticlă, reclama respectivă a fost interzisă.

CNA, care pare să fi devenit Comisia Națională pentru monitorizarea pupatului a socotit potrivit să își dea cu părerea.

Membrii CNA consideră că o astfel de reclamă, în care mai mulți oameni petrec în spații închise și se sărută, nu se cuvine să apară la TV într-o perioadă în care vaccinarea este prioritară, deși, tot membrii CNA susțin că testele negative nu sunt motiv de relaxare. „Testarea e bună, dar asta nu înseamnă că aruncăm masca și bem din aceleași sticle.”

În traducere liberă, membrii CNA transmit următorul mesaj: Dacă zece oameni, să spunem, s-au testat chiar și de două ori și testele au fost negative, apoi s-au adunat în casa unuia dintre ei pentru a sta la taclale, pur și simplu, pe dinaintea unor cești cu ceai și cafea, nu este bine. Ceea ce ne poate determina pe unii dintre noi să ne întrebăm ce legătură are acest tip de gândire cu măsurile de protecție considerate necesare stopării răspândirii virusului.

Radu Herjeu a spus: „Dacă cinci oameni se testează şi rezultatul e negativ la toţi cinci nu cred că e greşit să stea în aceeaşi încăpere fără mască sau să se pupe.”

Până aici pare să fie pe aceeași lungime de undă cu cei contrariați de decizia CNA, pe care totuși o înțelege, gândindu-se la rezultatele fals-negative ale testelor: „Problema apare la incidenţa rezultatelor fals-negative. Mie mi se pare uşor cinic să iţi vinzi testele promiţând tinerilor că se pot săruta, din nou, la un concert. Sunt şi nişte lucruri care ar trebui explicate de un medic, totuşi. Informarea nu e completă în acest spot. Şi testat negativ tot trebuie să respecţi toate celelalte reguli ale pandemiei: masca şi distanţarea.”

Membrul CNA Cristina Pocora a declarat: „Spotul aduce confuzie în rândul celor care se uită şi stimulează un comportament prin care nu se respectă prevederile în situatia asta. Mi se pare prost nimerit momentul pentru că suntem în plină campanie de vaccinare. Mesajul trebuie să fie clar. Testarea e bună, dar nu înseamnă că aruncăm masca şi bem din aceeaşi sticlă. Nu informează corect.”

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments