sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăEditorialIpoteza extraterestră

Ipoteza extraterestră

Pentagonul promite, pentru luna iunie, importante dezvăluiri legate de ceea ce autoritățile militare americane numesc „Fenomene aeriene neidentificate”. Sau ceea ce, în limbajul comun, numim OZN.

Subita dorință de transparență care pare să fi cuprins complexul militaro-industrial american ridică o seamă de semne de întrebare. Cum s-a ajuns la această decizie? Există două elemente cheie, despre care vorbesc cei din interiorul fenomenului, pentru a explica iminentele dezvăluiri. Prima ar reprezenta-o demisia de la Pentagon a lui Luis Elizondo. Acesta, se pare, ar fi condus o divizie specială, în cadrul Pentagonului, dedicată cercetării fenoemenelor de tip OZN.

Cine este Elizondo? Nu e ușor de aflat, dacă v-ați bizui pe Google. Dacă încercați o căutare cu numele lui, primul rezultat va fi o pagină de Wikipedia care promite să-i fie dedicată.

Urmând acel link, vă treziți pe o cu totul altă pagină decât cea pe care o așteptați. Adică:

 

Orice tentativă de reluare a căutării, o căutare direct în Wikpedia are exact același rezultat. Interesant, nu? De fapt, rezultatul căutărilor pe Google conține orice, dar nu informații despre Elizondo. Lucru cu atât mai bizar cu cât acesta realizează în prezent un popular serial de televiziune dedicat subiectului.

El este, orice ar spune Google sau Wiki, Elizondo:

A doua explicație pentru apropiatele dezvăluiri e una mult mai ușor de identificat și se referă la unul dintre ultimele ordine ale lui Trump, înainte de a părăsi Casa Albă.

Ce va conține pachetul de informații pe care îl așteptăm în luna iunie? Foarte probabil nimic spectaculos sau nimic din ceea ce nu știam deja. Obișnuitele filme ilizibile realizate de la bordul aeronavelor militare americane, la fel de obișnuitele declarații ale unor piloți și cam tot ceea ce am mai văzut până acum. Nu cred că vom avea parte de informații și/sau imagini spectaculoase din două posibile motive:

a) acele imagini nu există

b) dacă acele imagini există, autoritățile militare nu au niciun chef să le facă publice

Așa că tot ceea ce putem aștepta nu cred că va depăși fondul comun, lucrurile despre care deja am cam aflat. Rămâne întrebarea, atunci, ce rost au aceste dezvăluiri? Dacă le privim ca pe un eveniment în sine, niciunul. Doar că aici nu avem de a face cu un eveniment, ci cu un proces! Iar în iunie vom avea doar o etapă a unei operațiuni care a început deja de ceva vreme.

După toate indiciile, nu ne aflăm în fața unui exercițiu de transparență, ci dimpotrivă, a unui complicat proiect de dezinformare. Iar luna iunie, repet, este doar o etapă. Practic, în această etapă obiectivul este acela de a familiariza publicul cu noua realitate, în care autoritățile nu mai contestă existența acestor fenomene, ci le recunosc, ba chiar le afirmă. Acesta este obiectivul de etapă, iar pentru asta nu e nevoie de dezvăluiri senzaționale, ci doar de asumarea acelor informații care, de ceva vreme, au tot fost lăsate să se scurgă către presă.

Etapa următoare, e de așteptat, va fi aceea în care se va introduce teza potențialului risc de securitate pe care l-ar reprezenta aceste fenomene. Mai departe e ușor de intuit ce va urma, în etapele care se vor succeda.

Nu este de neglijat faptul că cei mai sceptici față de posibilele dezvăluiri ale autorităților americane se arată tocmai cei mai înfocați susținători și cercetători ai fenomenului OZN. Mulți dintre noi am crescut devorând tone de literatură SF și visând la momentul primului contact, la momentul când vom putea rosti „Live long and prosperous!”. Nu acesta este acel moment. Dar tocmai pentru că ne dorim un astfel de moment, tocmai pentru că așteptăm asta, putem deveni vulnerabili în fața unui bine orchestrat efort de dezinformare.

China, Marea Britanie, Franța, alte țări, dar mai ales Rusia, ar avea, la rândul lor, lucruri de spus. Devine interesant de urmărit dacă vor urma semnalul dat de americani și se vor înscrie și ei, unul câte unul, în acest proiect. Și mai ales modul în care o vor face.

Ar fi o dovadă de crudă naivitate să ne imaginăm că ne așteaptă un autentic proiect de transparență, un veritabil exercițiu de onestitate al autorităților. Mai ales dacă ținem seama de lucrurile la care am fost martori de mai bine de un an. Adevărul nu e mai greu de găsit atunci când există puține informații, ci atunci când ești indundat, sufocat cu un potop de informații din care trebuie să încerci să deosebești ce e adevărat de ce nu. Iar pe noi ne așteaptă potopul.

Cu ce scop? Care e rostul acestei mișcări? Ce urmărește, de fapt, acest proces? Vom vorbi despre asta în curând. Nu trebuie decât să urmăriți site-ul nostru și pagina de Facebook și veți fi la curent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments