sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăEditorial11 (!!!) spoturi de promovare a vaccinării lansate de Guvern

11 (!!!) spoturi de promovare a vaccinării lansate de Guvern

Nu mai puțin de 11 spoturi de promovare a vaccinării au fost comandate și lansate astăzi de către Guvern.

Nu cred că există corporație globală care să fi comandat, în cadrul unei singure campanii, un număr atât de mare de spoturi. Un număr atât de mare indică, pe de o parte, intenția de a duce o campanie extrem de agresivă, pe de altă parte un evident amatorism și o totală lipsă de înțelegere a felului în care ar fi trebuit să aibă loc comunicarea.

Iată cum arată unul dintre spoturi:

 

Nici lirismul scremut, nici mesajele scremut motivaționale nu cred că pot convinge pe cineva. Ne aflăm într-o situație care trebuie corect înțeleasă: cei care au vrut să se vaccineze au cam făcut-o, cei care refuză nu pot fi convinși cu astfel de încropeli.

Problema, în acest moment, nu ține de lipsa de mesaje mobilizatoare, ci de o informare corectă și cuprinzătoare. Nu propaganda agresivă, de dimineața până seara poate învinge rezistența celor care refuză vaccinarea. Dimpotrivă, asta s-ar putea să întărească opoziția față de vaccin. La acest moment, o campanie eficientă ar trebui să conțină informații. Informații care să explice clar cum funcționează respectivele produse, care sunt beneficiile, care sunt riscurile. O informare corectă și onestă. Asta ar putea schimba ceva. Dar mai ales ar fi important ca producătorii acestor seruri să își asume responsabilitatea pentru produsele lor.

O informare corectă, așa cum s-ar cuveni, este, evident, ocolită, pentru că discuțiile despre efectele secundare și neasumarea responsabilității de către producători ar complica lucrurile. Așa că se optează pentru încropeli precum cea de mai sus. Adică resurse cheltuite ineficient.

„Sunt spoturi făcute pentru a ne regăsi fiecare dintre noi în ele.  Românii trebuie să se gândească la ce le lipsește, care sunt lucrurile de ceea ce le este dor. Mie îmi este dor să merg la un concert. Să călătorim fără grija restricțiilor. Dacă doriți aceste lucruri, vaccinați-vă. (…) Și eu am intrat în această campamnie. Am provocat colegii din Guvern, din Coaliție să ne spună ce conține vaccinul pentru ei. Fiecare ministru va posta un clip pe pagina de Facebook”, a mai spus Cîțu.

Cum mama dracului să ne regăsim cu toți în prostiile astea? Cum să ne regăsim cu toți într-o campanie de adminstrare a unor produse farmaceutice, despre care autoritățile refuză să discute, pe care refuză să le explice, cu bune și rele. Dar care ne sunt băgate pe gât într-o sufocantă agregare propagandistică. E nevoie de informație, nu de propagandă. Iar ceea ce se oferă e tot propagandă.

Șantajul inserat în mesaj „Să călătorim fără grija restricțiilor” nu ajută nici el. Citiți mesajul lui Cîțu. Să mergem la concert, să călătorim, să avem parte de ce ne e dor. NIMIC DESPRE IMPORTANȚA SANITARĂ A VACCINULUI. Iar asta spune tot.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments