marți, iulie 23, 2024
AcasăȘTIRIRothchild - noul film al lui Mel Gibson întâmpină probleme încă înainte...

Rothchild – noul film al lui Mel Gibson întâmpină probleme încă înainte de începerea filmărilor

Mel Gibson nu știe și, se pare, nici nu vrea să stea departe de controverse.

Deși ca regizor nu a adunat o filmografie foarte bogată, peliculele semnate de el nu trec neobservate. Braveheart a adunat 5 premii Oscar ( pe vremea când asta încă mai însemna ceva), printre care și pe cel pentru cel mai bun film. The Passion of the Christ a însemnat alte 3 nominalizări. Și acuzații de anti-semitism. Apocalypto a însemnat 3 noi nominalizări. Și acuzații de “insensibilitate rasială”. Hacksaw Ridge a mai venit cu două Oscaruri și încă 4 nominalizări. Plus încă un set de acuzații, ceva mai discrete de data aceasta, care îi reproșau promovarea “fundamentalismului creștin”.

Cât de întemeiate sunt reproșurile/acuzațiile care i-au fost aduse de-a lungul timpului? Depinde foarte mult de cantitatea de corectitudine politică pe care doriți să o introduceți în evaluare. Personal cred că e, mai degrabă, vorba despre încercări, mai mult sau mai puțin reușite, de a marginaliza un cineast deloc comod și mai ales deloc dispus să intre în rețeta impusă de mașinăria hollywoodiană.

Anunțatul film Rotchchild trimite, încă din titlu, la bogata și influenta familie Rothschilds. Iar atunci când filmul promite să fie o satiră neiertătoare și îl  are drept regizor pe Gibson, era evident că vor apărea și problemele. Iar asta în condițiile în care filmările nici nu au început. Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba, este de notat că filmul nu apare în baza IMDb, nici măcar la “proiecte viitoare”, deși, iată, stârnește deja controverse, orice aluzie la puternica familie Rotschild fiind imediată indexată drept antisemitism.

Anunțat încă din 2019, filmul în care Gibson ar trebui să joace rolul patriarhului, într-o importantă familie de bancheri, nu a început nici până astăzi producția.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments