sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăȘTIRISerialul fenomen „Doctor Quinn” – la TVR 2, din 7 iunie

Serialul fenomen „Doctor Quinn” – la TVR 2, din 7 iunie

Unul dintre serialele emblematice ale anilor ’90, Doctor Quinn (Dr. Quinn, Medicine Woman), este considerat astăzi un clasic.

Câștigător de 4 ori al prestigiosului Emmy, serialul a mai fost premiat sau nominalizat de nenumărate ori. niţial, reţeaua CBS a realizat şi lansat doar un episod pilot pentru a „testa” interesul publicului pentru o astfel de producţie, iar rezultatele au fost peste aşteptări. „Doctor Quinn” a fost un succes fulminant încă de la acest prim episod, astfel încât producătorii au decis continuarea sa. Aşa se face că au fost realizate 150 de episoade, pe parcursul a şase sezoane. Curând după lansare, succesul şi popularitatea serialului a depăşit graniţele SUA, ajungând în peste 100 de ţări în care a rulat. În momentul în care s-a anunţat întreruperea serialului, protestele fanilor au fost atât de vehemente, încât producătorii s-au văzut forţaţi să continue acţiunea. Soluţia lor de compromis a fost să realizeze alte două filme care au continuat aventurile lui „Doctor Quinn”.

Povestea , pentru telespectatorii mai tineri, e aceasta:

În 1867, Michaela Quinn, tânără doctoriţă şi moştenitoarea unei familii bogate din Boston, lasă în urmă confortul în care a trăit până atunci şi se mută într-un orăşel din Vestul American încă sălbatic: Colorado Springs. Entuziastă, plină de bune intenţii şi dornică să se afirme într-o meserie dominată de bărbaţi, Michaela – poreclită „Dr. Mike” – e primită cu suspiciune de localnici, dar reuşeşte să-şi facă doi prieteni buni: Byron Sully, susţinătorul cauzei indienilor cheyenne, şi Charlotte Cooper, moaşa satului. Şi, de parcă adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificilă, un incident tragic schimbă şi mai mult viaţa Michaelei: muşcată de o viperă, Charlotte i-i încredinţează pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen şi Brian. Devenită brusc şi mamă, şi medicul unei comunităţi care nu prea are încredere în capacităţile ei, Dr. Mike se înarmează cu curaj şi optimism pentru a schimba în bine vieţile celor din jur.

Din 7 iunie, TVR 2 va difuza atât cele 150 de episoade ale „Doctor Quinn”, cât şi cele două filme care continuă acţiunea eroilor din serial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments