sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăȘTIRIMonitor Media nu vă recomandă: Picard

Monitor Media nu vă recomandă: Picard

Dacă sunteți pasionați de filmele și literatura SF, atunci acest serial nu este pentru dumneavoastră. Dacă v-a plăcut Star Trek Noua Generație, atunci sigur e mai bine să evitați Picard. Dacă, pur și simplu, vă plac filmele bune, poveștile spuse coerent, nu aveți niciun motiv să vă uitați la așa ceva.

Serialul produs de CBS, care încerca să valorifice popularitatea personajului interpretat de Patrick Stewart, anunță debutul sezonului doi. Vestea bună, deci, este că serialul are deja un nou sezon. Vestea proastă e că serialul are un nou sezon!

După ce au distrus franciza, cu Discovery, transformând unul dintre cele mai respectate nume ale SF-ului televizat într-o mizerabilă apologie a political corectness-ului, cei de la CBS au realizat că pot face mai mult. Adică pot distruge și imaginea celui mai popular căpitan al flotei (conform publicului), Jean-Luc Picard.

Puternicul, echilibratul, autoritarul și în același timp empaticul căpitan Picard de odinioară, care putea vădi umor, demonstrând în același timp autoritate, a devenit în noua producție CBS un moșneag ramolit, cu care dau de pământ tot felul de exponenți ai diversității. Ideile interesante lipsesc, SF-ul e prezent doar în butaforie, dialogurile sunt de cele mai multe ori ridicole, cu strălucite momente de cretinism.

Am așteptat acest serial, mi l-am dorit. Speram să fie o alternativă la insuportabilul Discovery. Dar în locul unei noi înșiruiri de povești, am primit aceleași obositoare prelegeri și o vîrtoasă etalare a ideologiei „woke”. Chestii de care mă pot lipsi.

Efectele speciale sunt decente, pe alocuri chiar spectaculoase, valoarea de producție e însemnată. Așa că, dacă vă puteți mulțumi cu asta, Picard poate fi o opțiune. Dacă însă așteptați SF, povești bine spuse și ceea ce însemna Star Trek… neah!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments