vineri, iulie 26, 2024
AcasăINTERNET & TECHCum se fac bani din rahat! La propriu!

Cum se fac bani din rahat! La propriu!

Inventivitatea coreenilor nu mai surprinde pe nimeni. Sclipitoarele lor inovații tehnologice reprezintă o parte importantă a secretului din spatele impresionantei dezvoltări economice a Coreei de Sud.

Cea mai nouă invenție venită din țara dimineților liniștite merge însă mult mai departe decât v-ați aștepta.

Cho Jae-weon, profesor de inginerie urbană și de mediu la Institutul Național de Știință și Tehnologie din Ulsan a proiectat un model de wc ecologic, conectat la un laborator în care materia fecală este transformată în biogaz și îngrășământ.

Toaleta BeeVi folosește o pomă cu vacuum pentru a trimite fecalele într-un tank subteran, reducând astfel consumul de apă. Mai departe, anumite micro-organisme extrag gazul metan din materia astfel acumulată, iar gazul obținut este folosit ca resursă de energie.

Conform calculelor prezentate de profesorul Cho Jae-weon, o persoană produce zilnic circa 500g de materie fecală, care poate fi convertită în 50 de litri de gaz metan. Gazul obținut poate genera 0,5kWh energie electrică.

Lucrurile nu s-au oprit aici. Cho a inventat și o monedă virtuală, numită Ggool. Fiecare persoană care folosește noua toaletă ecologică este răsplătită cu 10 Ggool. Moneda poate fi folosită în campusul universității pentru cumpărături.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments