sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăȘTIRISuperman babardește tot ce prinde

Superman babardește tot ce prinde

Următorul număr al DC Comics va conține, printre altele, și un nou episod din populara serie de benzi desenate dedicată lui Superman. Până aici nimic remarcabil; Superman este unul dintre cele mai populare personaje din universul DC Comics, iar prezența sa în revistă nu are nimic surprinzător. Ceea ce e mai puțin obișnuit este faptul că cei de la DC Comics au decis ca în acest episod să-l transforme pe kryptonian în bisexual.

„Mi-am dat seama că ar fi o ocazie ratată dacă îl înlocuim pe Clark Kent cu un alt salvator alb heterosexual”, a spus Tom Taylor, cel care se ocupă de seria avându-l drept protagoniste pe Superman.

Încă o dată agenda curcubeu este inserată brutal acolo unde nu avea ce căuta. Folosirea unor simboluri culturale populare pentru promovarea unei anumite ideologii, a unui anumit stil de viață reprezintă deja, din păcate, ceva obișnuit peste ocean. O industrie a divertismentului anchilozată, lipsită de forță creativă, dar extrem de gălăgioasă în promovarea unei anumite ideologii, anulează decade întregi de tradiție pentru a-și impune un punct de vedere.

Incapabili să creeze propriile produse, scandalagii ideologiei woke pictează curcubeul pe tot ce le pică în cale, de-a valma, fără măsură, fără decență și vreo urmă de bun-simț. Folosirea unor simboluri culturale cunoscute și consacrate, în încercarea de a transforma marginalul în ceva comun, acceptabil, nu cruță nimic. Se poate pune întrebarea: de ce nu-și născocesc propriile personaje, propriile povești, în care, dacă așa socotesc, să introducă mesajele pe care le au ei de transmis? Răspunsul e simplu: pentru că sunt incapabili, sterili.

Nu doar creativitatea le lipsește, ci și orice reziduu de bun-simț. Altfel ar fi realizat penibilul unei astfel de întreprinderi. Pentru că, de azi încolo, Superman nu mai salvează lumea, ci vrea s-o babardească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments