miercuri, mai 31, 2023
AcasăFără categorieCatalogul compozițiilor lui David Bowie a fost cumpărat de Warner Music

Catalogul compozițiilor lui David Bowie a fost cumpărat de Warner Music

Cel mai recent exemplu în care un gigant al industriei a achiziționat drepturile asupra lucrărilor unui artist important este cel al lui David Bowie.  Acordul, anunțat luni de Warner Chappell Music, editura muzicală a Warner, include hituri precum „Space Oddity”, „Life on Mars?” și „Ziggy Stardust”.

„Acestea nu sunt doar cântece extraordinare, ci și repere care au schimbat cursul muzicii moderne pentru totdeauna”, a declarat Guy Moot, co-președinte și director executiv al Warner Chappell, într-un comunicat de presă. „Viziunea și geniul creativ al lui Bowie l-au determinat să depășească limitele, din punct de vedere liric și muzical – să scrie cântece care au provocat convențiile, au schimbat conversația și au devenit parte din canonul culturii globale.”

Bowie a murit de cancer în ianuarie 2016. Acordul cuprinde drepturile asupra a 26 de albume de studio pe care le-a scos de-a lungul vieții artistul. 

„Acesta nu este doar un catalog, ci o colecție vie, plină de aer, de melodii atemporale, care sunt la fel de puternice și de rezonanță astăzi ca atunci când au fost scrise pentru prima dată”, a spus Carianne Marshall, co-președinte și director de operațiuni Warner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments