sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăVIDEOMonster Wolf: sperietoarea de urși

Monster Wolf: sperietoarea de urși

În orașul Takikawa din Japonia a fost luată o măsură ultramodernă pentru îndepărtarea urșilor care și-au creat un obicei din a se apropia îngrijorător de mult de casele oamenilor.

Cum această problemă necesită abordări mai serioase decât amplasarea pe câmpuri a câteva siluete din paie, oficialii orașului au decis să achiziționeze doi roboți Monster Wolf.

Într-o înregistrare video încărcată pe canalul oficial de YouTube al The Guardian este evident faptul că aspectul și mișcările robotului au pus pe fugă un urs care nu a îndrăznit să îl confrunte.

Potrivit postului național de radio NHK, sesizările cu privire la prezența urșilor în apropierea orașului Takikawa, dar și în unele zone rurale, au început să apară în urmă cu cinci ani. Guvernul s-a sesizat cu privire la această problemă după ce animalele au provocat moartea a doi oameni.

Oficialii orașului au declarat: „Urșii devin mai activi și periculoși pe măsură ce caută hrană înainte de a intra în hibernare la sfârșitul lunii noiembrie. O scădere a ghindelor și a nucilor în sălbăticie în acest an ar fi putut determina animalele să se aventureze mai aproape de orașe în căutare de hrană.”

Ochii roșii sunt o trăsătură care probabil contează semnificativ în impactul pe care Monster Wolf îl are asupra urșilor. Când se află în acțiune, robotul folosește semnale luminoase și emite zgomote, atât specifice lupilor, cât și mașinilor.

În anul 2018, 70 de exemplare au fost vândute de către producătorul Ohta Seiki.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments