marți, martie 28, 2023
AcasăINTERNET & TECHBlue Origin va trimite prima femeie pe lună

Blue Origin va trimite prima femeie pe lună

foto: blueorigin.com

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a anunțat vineri că Blue Origin, compania sa spațială, va trimite prima femeie pe lună.

Bezos a transmis pe Instagram printr-o postare al cărei conținut era un videoclip în care arăta fragmente din testul unui motor făcut la NASA Marshall Space Flight Center din Huntsville: „Acesta (BE-7) este motorul care va duce prima femeie pe suprafața Lunii.”

Deși a dezvăluit lansarea BE-7 de abia anul acesta, Blue Origin lucrează la acest motor de foarte mult timp. Compania lui Bezos conduce o echipă din care mai fac parte companiile Lockheed Martin Corp, Northrop Grumman Corp și Draper.

În ceea ce privește obținerea contractelor guvernamentale, Jeff Bezos nu se lasă mai prejos de un alt miliardar care atrage deseori atenția, Elon Musk, ale cărui ambiții de lansare a cât mai multe misiuni pe orbită sunt reflectate de programul SpaceX.

În planul prin care se speră transportarea în siguranță a oamenilor pe lună în următorul deceniu se implică și compania Leidos Holdings Inc, care deține Dynetics.

Blue Origin a primit un contract de dezvoltare din partea NASA în valoare de 579 de millioane de dolari, în vreme ce SpaceX și Dynetics au primit 135 de milioane de dolari (pentru dezvoltarea Starship), respectiv 253 de milioane de dolari.

NASA va alege să colaboreze cu două dintre cele trei companii „la începutul lunii martie 2021”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments