sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăVIDEOCeasornicarul Pham Van Thuoc: colecție de milioane

Ceasornicarul Pham Van Thuoc: colecție de milioane

Ceasornicarul Pham Van Thuoc a adunat în casa lui din Vietnam ceasuri vechi de sute de ani cumpărate din bisericile istorice ale Europei.

Thuoc nu dorește să fie posesorul celei mai mari colecții din lume (deși, cel mai probabil, deja ocupă primul loc al podiumului), ci vrea să afle cum funcționează ceasurile respective, cum au fost ele create, ce sunete scot și care sunt diferențele între ceasurile mai multor perioade.

„Am un ceas italian care este cel mai vechi și datează din anul 1750”, a declarat Pham Van Thuoc.

„Probabil lucrul care îmi place cel mai mult este că, în ciuda faptului că a fost făcut cu ani în urmă, a rămas fidel scopului său, care este de a număra timpul, și face asta extrem de precis”, a adăugat ceasornicarul.

A fost dispus să se pună în situații incomode doar pentru a obține un ceas – odată, s-a străduit vreme de doi ani să intre în grațiile unui colecționar european, cu scopul de a îl convinge să îi dea unul dintre cele mai frumoase ceasuri ale sale.

„Deocamdată nu am găsit niciun ceas identic printre cele vechi, istorice”, a spus Thuoc.

Vietnam Records Association i-a recunoscut eforturile. „Ceasurile îmi amintesc de cât de valoros este timpul și că ar trebui să prețuiesc fiecare minut și fiecare secundă”, a mărturisit Thuoc.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments