sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăEditorialEurovision 2021 - premiile speciale Monitor Media

Eurovision 2021 – premiile speciale Monitor Media

Din motive care e mai bine să rămână necercetate, Festivalul de carmangerie muzicală Eurovision continuă să stârnească un anume interes. Nu e musai vorba despre un interes muzical (e, totuși, vorba despre Eurovision, care muzică?), cât de o mioapă curiozitate care ne îndeamnă să vedem unde s-a mai ajuns cu țicneala. Și, trebuie recunoscut, s-au străbătut teritorii ample!

După un an de pande… mă rog, ce a fost, e și va fi chestia asta, puțini dintre noi au rămas cu toate șuruburile bine strânse, așa că e de înțeles de ce ne-am gândit să instituim și noi niște premii ad hoc, prin care să oferim necesara recunoaștere celor care, anul acesta, participă la drăcie. Nu tuturor, ci doar celor care s-au remarcat în mod deosebit.

Primii premiați sunt olandezii. Premiul DIVERSITATE PĂ CULORI ÎNCHISE le revine lor, pentru promovarea culturii europene de limbă Sranan Tongo.

 

Premiul DACĂ NOI SPUNEM CĂ ASTA E MUZICĂ, ATUNCI E MUZICĂ, revine Ucrainei, care a demonstrat de-a lungul timpului o deosebită preocupare pentru promovarea acestui gen pe care, suntem obligați, se pare, să-l numim „muzical”.

 

Premiul ROZ, ROZ, ROZ, DAR DIN BURIC le revine vecinilor/fraților de peste Prut, care au trimis-o pe sora Natalia Gordienko să stea în echilibru pe sandale cu toc exagerat, dar cu roz în cadru.

 

Premiul ARME DE DISTRUGERE ÎN MASĂ A TIMPANELOR merge către Rusia. Cu așa ceva se câștigă războaiele. Putin știe!

 

PREMIUL SPECIAL PENTRU PROMOVAREA CULTURII SCANDINAVE le revine, previzibil, suedezilor.

 

În fine, premiul special FULL RETARD FREAK SHOW, nu poate merge decât către Letonia.

 

 

Cu totul separat de premiile de mai sus trebuie menționată piesa care reprezintă Austria. Care chiar sună bine. Compoziție bună, voce bine strunită și, în spate, o poveste tulburătoare. Cum aici chiar discutăm despre muzică și atât, evident, nu are nicio șansă. Nu în Europa de azi. Dar e, în opinia mea, un cântec remarcabil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments