sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăȘTIRIAmazon gata să preia MGM. Ce înseamnă asta?

Amazon gata să preia MGM. Ce înseamnă asta?

Deși formal încă nu există un anunț oficial, se pare că preluarea celebrei case de producție MGM de către Amazon este pe cale să devină o certitudine.

MGM este una dintre cele mai vechi și respectate case de producții hollywoodiene, dar în ultimii ani compania s-a confruntat cu serioase probleme financiare, a trecut prin insolvență, a fost reorganizată, iar atunci când părea să fi depășit dificultățile, au apărut altele. Discuții despre o eventuală preluare au mai existat, iar printre posibili cumpărători despre care s-a vorbit, pe canale mai mult sau mai puțin oficiale, s-au aflat Netflix sau Disney. Zvonurile despre astfel de discuții nu au depășit, totuși, niciodată această fază, de zvon.

De data aceasta, se pare, preluarea de către Amazon, gigantul lui Jeff Bezos, pare să fie aproape de finalizare. Se vorbește și despre o cifră care ar reprezenta valoarea tranzacției: 9 miliarde de dolari.

Amazon Prime, serviciul de streaming al lui Bezos, este încă departe, foarte departe de marii competitori, Netflix, Disney sau HBO. Iar producția proprie a Amazon urmează o cu totul altă filosofie decât a celor de la Netflix. Așa că producțiile proprii sunt puține și nu întotdeauna notabile. Iar o casă puternică de producție era exact ceea ce lipsea Prime-ului lui Bezos. Și MGM este mai mult decât atât. Pentru că MGM vine cu un număr important de francize de mare succes, care s-ar putea traduce într-o creștere masivă a numărului de abonați pentru Prime.

  • James Bond
  • The Handmaid’s Tale
  • Rocky
  • Pink Panther
  • Vikings
  • Legally Blonde
  • Stargate
  • RoboCop

Acestea sunt numele celor mai importante francize MGM. Iar multe dintre ele reprezintă produse cu căutare pe piață.

O eventuală preluare de către Amazon ar putea însemna o nouă serie din Stargate, despre care s-a tot vorbit în ultimii ani, dar care a rămas mereu în proiect. La fel cum ar putea însemna noi filme din seria Rocky/Creed sau James Bond. Bezos nu aruncă bani pentru a ține marfa cu căutare pe raft.

Pentru consumatorul obișnuit, deci, ar putea fi vorba de vești bune. Asta dacă noul patron nu va aduce cu el și propriile opțiuni politice, care să devină reguli de producție. Lucru supărător de vizibil în produsele originale Amazon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments