sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăINTERNET & TECHNoul Windows 11 - bun pentru industrie, rău pentru utilizatori

Noul Windows 11 – bun pentru industrie, rău pentru utilizatori

Odată cu lansarea Windows 10, Microsoft promitea că acesta va fi ultimul sistem de operare de care vom avea nevoie. Sigur, tot Microsoft a mai promis, de-a lungul timpului, sisteme de operare stabile, gestionabile pe terminale cu resurse modeste, sau un browser decent. Și câte altele.

Promisiunea a durat ceva mai mult decât durează promisiunile Microsoft, de regulă. Apoi a venit anunțul pregătirii noului Windows 11.

Ce spun cei care au testat, deja, noul sistem de operare propus de Microsoft?

Dacă jumătate dintre cei care l-au testat se arată încântați, un sfert dintre ei nu găsesc diferențe esențiale față de versiunea actuală, adică Windows 10.

Noul sistem de operare pare mult mai potrivit pentru cei care folosesc intens sisteme cu touch screen, iar interfața amintește considerabil de iOs , au mai notat testerii.

Marea problemă este faptul că noul OS solicită resurse hardware masive, indisponibile pentru majoritatea utilizatorilor. Ceea ce înseamnă achiziționarea de dispozitive de ultimă generații, mai performante, dar mai ales mai scumpe. Adică un impuls pentru industria de profil.

Pentru utilizatori, potențialele beneficii vin doar sub condiția unor investiții deloc de neglijat. Încă o dată, Microsoft propune un sistem de operare hrăpăreț, care solicită un volum uriaș de resurse, fără a oferi funcționalități suplimentare care să justifice o eventuală investiție. Din nou, o afacere bună pentru industrie, nu la fel de bună pentru utilizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments