sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăINTERNET & TECHHuawei - schimbare de strategie

Huawei – schimbare de strategie

Afectat de sancțiunile impuse în timpul administrației Trump, gigantul chinez s-a văzut pus în situația de a găsi soluții care să-i permită supraviețuirea. Și nu numai.

Problemele apărute vizează lipsa accesului la aplicațiile Google, lucru care a afectat interesul consumatorilor occidentali pentru telefoanele Huawei. În același timp, producătorul chinez s-a văzut în imposibilitatea de a-și mai procura chip-urile necesare continuării susținute a producției și dezvoltării de noi produse.

În prima etapă, cei de la Huawei au optat pentru dezvoltarea propriilor servicii alternative celor de la Google. Unele dintre aceste aplicații au devenit deja disponibile, în magazinul de aplicații al Huawei, altele sunt încă în faza de dezvoltare. Aplicațiile alternative dezvoltate de producătorul chinez nu sunt încă la parametrii Google, dar viteza cu care chinezii lucrează la recuperarea decalajului promite mult.

În același timp, telefoanele Huawei continuă să fie apreciate ca fiind printre cele mai bune terminale disponibile pe piață. Perfect optimizate, cu un design impecabil, telefoanelor Huawei le lipsește doar accesul la serviciile Google pentru a readuce compania în poziția de lider mondial.

Dacă pentru a rezolva problema producției de chip-uri chinezii investesc masiv în China, pentru a rezolva problema desfacerii au venit cu o schimbare importantă de strategie. Fără a neglija piața europeană, Huawei propune o abordare mult mai agresivă a piețelor din Africa, America de Sud sau Asia.

Huawei își propune să creeze terminale ieftine, cu performanțe peste medie, care să-i permită o creștere masivă a desfacerii pe piețele pomenite. În paralel cu obținerea unei poziții de control pe aceste piețe, creșterea numărului de unități vândute acolo va permite o mai mare distribuire a noilor sale aplicații și, treptat, impunerea acestora ca solide alternative la Google.

Pe termen mediu și lung este foarte probabil ca strategia chinezilor să dea, încă o dată, roade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments