luni, noiembrie 28, 2022
AcasăVIDEOIn memoriam Doru Stănculescu

In memoriam Doru Stănculescu

Doru Stănculescu a fost unul dintre acei uriași despre care se nasc povești cu pulbere de legendă. Mucalit și generos, sensibil și rebel, iscodea cu ușurință o vorbă de duh și cu nevăzută trudă o metaforă care se lipea de minte pentru totdeauna. Încearcă-încearcă-ne încearcănă…

Nu a fost un muzician prolific. Nici dintre cei grăbiți spre orice întâlnire cu publicul. Pentru că știa prea bine când și cum trebuie să te înfățișezi în fața posterității. Fiecare dintre cântecele lui – și nu sunt multe!- e o călătorie. Itinerariul muzical, sofisticat și melodic, e întotdeauna însoțit de bruma aleasă a cuvintelor. Pentru că versurile sale arătau poetul din spatele chitarei, al ochelarilor rotunzi și al zâmbetului mucalit.

Un mai tânăr prieten îmi spunea că abia acum a descoperit muzica lui Doru Stănculescu. Greșea. Nu descoperi muzica lui. Te lași descoperit de ea. Apoi cucerit, ca o cetate cu străjerii adormiți. Te încearcănă. Pentru totdeauna.

Acum, când Doru a plecat, nimic nu mai e la fel. Dar ni-l putem aminti și-l putem zidi, acolo, în bisericile minții, să ne fie alături pentru restul călătoriei. Un alt Doru, Doru „Rocker” Ionescu ne ajută în această zidire.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments