sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăȘTIRITaraba cu știri

Taraba cu știri

Cioloș a depus la Parlament lista cu miniștri și programul de guvernare USR: „Ne asumăm aceste măsuri dificile”

Domnudacean e dur, dar aspru. Și are program. Programdăguvernare în spirală, pă lat.

Care sunt acele măsuri dificile? Zice în știre:

În domeniul infrastructurii de transport, programul USR propune o reformă a sistemului de taxare în ceea ce priveşte utilizarea infrastructurii rutiere pe principiul „poluatorul plăteşte” pentru vehiculele de tonaj greu poluante, potrivit Agerpres.

De asemenea, are în vedere şi adoptarea unei Strategii naţionale privind siguranţa rutieră şi a pachetului legislativ aferent, precum şi implementarea de măsuri pentru reducerea cu 45% a numărului de puncte negre.

Se doreşte reducerea cu 25% a numărului de victime rezultate din accidente în trafic; reducerea cu 45% a numărului de puncte negre de pe reţeaua de drumuri naţionale; instalarea a 1.000 de sisteme de verificare a vitezei, 300 de radare mobile şi 500 de camere video, până în trimestrul IV, 2024, pentru creşterea controalelor de aplicare a limitelor de viteză şi respectarea regulilor de siguranţă rutieră.

Alte reforme incluse în programul de guvernare în domeniul infrastructurii de transport vizează creşterea atractivităţii transportului pe calea ferată prin creşterea ponderii materialului rulant nou achiziţionat sau modernizat (cu până la 35%) pentru un randament maxim şi creşterea numărului de pasageri; integrarea transportului naval cu alte moduri de transport şi creşterea cu 15% până în anul 2026 a transportului de mărfuri pe Dunăre.

Dur. Dur-dur. Ca săpunul turcesc. Era nevoie de un guvern spiralat ca să tăiem mai multe amenzi la vitezomani. Dar veștile bune nu se opresc aici. Cum vă sună „danbarna ministru de externe”? E ca meduza pe pleoapă, nu?

În mai bine de 30 de ani de bengăneală, indiferent de țintarul politic, de sforării și șmenguieli, exista o cutumă: la ministerul de externe punem oameni care au o anume competență și măcar o vagă legătură cu domeniul. Acum au venit spiraliștii și par că întreabă: cât de vagă?

Sigur, în anii ăștia a mai existat și accidentul Cioroianu, un produs perfect al epocii – sclipitoare mediocritate. Și yes-yes-yes-urile care îi ieșeau printre buzele țuguiate în dreptul dosului licuricesc. Apoi a mai fost și experimentul Pleșu. Dar tocmai pentru că au existat aceste două experimente am fi presupus că s-a învățat ceva din asta. Aiurea!

Vestea bună e că guvernul ăsta n-are șanse să obțină voturile necesare. Iar dacă le obține, pandemia chiar nu mai e problema noastră.

România devine studiu de caz pentru străini. Medic român din Suedia: ”Fenomenul de a nu accepta vaccinul va primi și un nume”

Sigur că era un medic român. Sigur că era român! Oh, dar sigur că! Din Suedia, nu?

Și ca toți cei care au apucat să ia o leafă după ce au plecat de aici, ne livrează predici. „La voi, acolo…”.

Datele care vin din România nu se văd bine în Suedia. Am vorbit cu câțiva colegi care se ocupă de studii științifice, eu însămi m-am ocupat să fac design de studii științifice, deci să proiectez studii științifice

S-a înțeles? Nu se vede bine în Suedia. Și e important să se vadă bine în Suedia. Că altfel ne taie de  la chifteluțele de carton. Dar nu se vede în Suedia. Că a vorbit duduia cu neștecolegicarefacechestii. Ba și ea fac chestii. Dădizain.

Autostrada Unirii: Guvernul face lucruri trăsnite, parlamentarii votează imposibilul și Iohannis semnează ca primarul

Iar fac ăștia autostrăzi!

Acum e vorba de 320 km care ar fi gata în 2030. 9 (nouă) ani pentru 320 km! Și asta e prezentată ca o mare ispravă. Care ar putea fi.

Dilemă: despre ce discutăm aici? Despre cât tupeu au ăștia sau despre cât de proști îi cred pe rumâni, dacă le vând mereu aceleași gogoși? Dar de ce ar fi subiecte distincte?

Peste 300.000 de doze cu vaccin Pfizer ajung pe Aeroportul Otopeni

A, bun! Mi-era teamă că rămânem fără! Gata? S-au terminat alea 120.000.000 de stecluțe cumpărate de Cîțu?

Sau astea sunt din alea, Pfeizer Zero, fără zahăr, pentru care preferă?

Ministrul de Interne: Persoanele care falsifică certificate verzi vor ajunge la pușcărie!

Așa, Lucică! Fii rău!

Dar cu ăia care falsifică statistici, cum procedăm? Dar cu ăia care raportează date false? (mă refer strict la chestiile cu care v-ați dat în gât unii pe alții!) Dar cu ăia care mânăresc teste?

Și zi așa, certificatul de înțepat a devenit valută!

Imagini din casa Andreei Marin. Cum arată dormitorul în care stau vedeta și iubitul ei

Nu e banc. E articol de presă. Că e important pentru națiune să știe unde și-a tras suferinda veioza.

Dar sub chiuveta de la bucătărie niște poze? Că națiunea vrea să știe.

Lucian Bode: 26 de pacienţi COVID transferați în Ungaria. Unul dintre ei a murit

Asta spune totul despre halul în care a fost adusă țara asta! După ce s-au spart miliarde și miliarde pe vaccinuri pe care nu le vrea nimeni, pe prafuri pentru bunica și spitale de carton, dar mai ales pe propaganda de presă, când vine vorba despre îngrijiri medicale, singura speranță e să aruncăm bolnavii în curtea  vecinilor!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments