sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăȘTIRIGIGI CĂCIULEANU la „Rețeaua de idoli”: „Trăim într-o lume a clătinăturilor”

GIGI CĂCIULEANU la „Rețeaua de idoli”: „Trăim într-o lume a clătinăturilor”

Invitatul Irinei Păcurariu în ediția de luni, 1 noiembrie, de la ora 21:00 (în reluare vineri, 6 noiembrie, la ora 22:00), la TVR 2, este un nume apreciat și respectat în lumea dansului internațional.

Filmat în teatru, în locul său favorit unde pune în scenă spectacole avangardiste, dansatorul, coregraful și profesorul Gigi Căciuleanu a răspuns cu sinceritate totală la întrebări legate de profesie, familie și colegii de scenă.

La 74 de ani, după o carieră de aproape 60 de ani, în care a dansat și impresionat cu spectacolele sale, Gigi Căciuleanu a fost distins cu numeroase premii, printre care și medaliile Ordre des Arts et des Lettres (Franţa) – cu gradul Chevalier și Steaua României (România) – cu gradul de Cavaler, dar mai ales a adunat multe amintiri dragi.

„Vom vedea una dintre cele mai personale marturisiri ale celebrului coregraf si dansator român si sunt fericită că a ales Rețeaua de idoli pentru a face publice cele mai intime fotografii de familie care îi desenează destinul de moștenitor al unei bunici botezate de ultimul țar al Rusiei. Gigi Căciuleanu, artistul generos și flamboiant, a devenit, pentru o parte din discuția noastră, băiețelui crescut de Bob, cîinele lup care i-a fost cel mai bun prieten din copilărie, adică puțin vunerabil, ușor nostalgic, cu tandrețe pentru întâlnirile care l-au marcat și, poate, cu detașarea și recunoștința unui om pe care viața l-a iubit din plin”, spune realizatoarea Irina Pacurariu.

„Bunica mea, care a emigrat în Basarabia în anul 1900, deci a cunoscut Revoluția Rusă deja în Basarabia, căsătorindu-se cu un moldovean, spunea: „Eu sunt româncă de două ori”. În primul rând pentru că a ajuns în Basarabia, iar după 1940 a fost primită în România. Bunica a plâns la plecarea Regelui Mihai ani de zile și, copil fiind, primul lucru care mi-a atras atenția a fost o monedă cu chipul Regelui. Bunica plângea și spunea: „Țara asta se duce de râpă din momentul în care aplecat Regele”. Pentru mine era abstract, era un rege pe o monedă. Am rămas cu această idee. Nu știu dacă un Rege este o soluție în România, nu știu dacă un țar era cel mai bun lucru care putea să i se întâmple Rusiei, probabil că nu, dar nici Revoluția n-a fost cel mai bun lucru. Probabil că trăim într-o lume a clătinăturilor. Se clatină podeaua sub noi și este important să facem față, așa cum marinarii fac față la furtuni și la puntea care se clatină”, spune Gigi Căciuleanu la „Rețeaua de Idoli”, în ediția de luni, 1 noiembrie de la ora 21:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments