joi, iulie 25, 2024
AcasăINTERNET & TECHElon Musk se joacă pe twitter, acțiunile Tesla o iau razna

Elon Musk se joacă pe twitter, acțiunile Tesla o iau razna

Jucătorii la bursă (alintați mai nou cu formula “investitori”) sunt teribil de sensibili la orice zvon, orice mișcare a pieței care i-ar putea aduce în situația de a pierde bani. Ce te faci atunci când șeful uneia dintre companiile cu cele mai căutate acțiuni are chef de zbenguială pe net?

Elon Musk are 63 de milioane de urmăritori pe Twitter. Iar asta pare să îl încurajeze să fie mai activ, acolo, decât i-ar face bine. Într-o postare recentă, a decis că nu există mai buni consultanți de afaceri decât cei 63 de milioane de urmăritori, așa că i-a întrebat dacă ar trebui să vândă 10% din pachetul său de acțiuni la Tesla.

3,5 milioane de utilizatori au răspuns sondajului ad hoc organizat de Musk. 57,9% au fost de părere că da, ar trebui să vândă. La acest moment, Musk deține 23% din totalul acțiunilor companiei.

Calculat la prețul de închidere, de vineri, al acțiunilor Tesla, pachetul pe care ar fi urmat să-l vândă Musk ar fi însemnat circa 21 de miliarde de dolari. Cum era de așteptat, decizia că un pachet important de acțiuni, deținut de președintele companiei, care ia decizii de afaceri în funcție de părerile de pe Twitter, a adus ceva nervozitate în piață și a avut ca rezultat o scădere a prețului acțiunilor cu 4,9%.

Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că prea mult timp petrecut în “social media” nu face bine.

 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments