sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăFără categorieOMS a aprobat vaccinul produs în India - Covaxin

OMS a aprobat vaccinul produs în India – Covaxin

Nu fără o anume circumspecție, OMS a aprobat folosirea în regim de urgență, în India, a vaccinului produs de compania locală, Bharat Biotech.

Vaccinul este primul de acest fel la nivel mondial care urmează tehnologia clasică, folosind un virus inert, inactiv. Vaccinul fusese, anterior, aprobat în India, încă din ianuarie, deși se află încă în faza de studii clinice.

Oficialii OMS au dat dovadă de o mult mai mare precauție decât în cazul vaccinurilor produse de giganții Pfizer, Johnson & Johnson sau Astra Zeneca.

Atunci când președintele Bharat Biotech, Dr. Krishna Ella, a dat asigurări că vaccinul este „200% sigur”, oficialii OMS au ales să afirme doar că „beneficiile ar putea depăși riscurile”. Comisia OMS a solicitat date suplimentare înainte de a acorda aprobarea în regim de urgență, iar aceste date au fost puse la dispoziție de către producător.

Ce se știe:

-vaccinul va fi administrat celor cu vârste mai mari de 18 ani, în două doze, la un interval de 4 săptămâni

-eficacitatea demonstrată clinic (nu bazată pe proiecții statistice, ca în alte cazuri!) este de 78%, la 14 zile după ce a de a doua doză

-nu sunt necesare condiții deosebite de depozitare

-datele existente sunt insuficiente pentru a formula un verdict în legătură cu eficiența sau riscurile în cazul administrării la femeile gravie

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments