miercuri, mai 31, 2023
AcasăȘTIRITime: cei mai influenți 100 de oameni în 2021

Time: cei mai influenți 100 de oameni în 2021

Prestigioasa revistă Time a publicat lista celor mai influenți 100 de oameni în 2021. Ca de obicei, este un amestec surprinzător de celebrități, politicieni, antreprenori și sportivi.

Grupată în mai multe categorii, lista aduce nume remarcabile, dar și câteva prezențe mai degrabă controversate. Astfel, categoria Icons, e deschisă de bizaul cuplu alcătuit de Harry și Megan Markle. În aceeași categorie mai sunt prezenți Naomi Osaka, Alexei Navalnîi, Britney Spears sau Dolly Parton.

Categoria Pioneers conține nume care, să recunoaștem, nu ne spun nimic celor mai mulți dintre noi. Sau a căror prezență acolo ar putea fi socotită cel puțin bizară.

Avocatul pentru drepturile civile Ben Crump a fost un avocat al justiției rasiale. Cel mai recent, el a reprezentat familia lui George Floyd, ajutându-i să facă istorie prin câștigarea unei așezări de un milion de dolari din orașul Minneapolis.

Felwine Sarr  este un savant, scriitor cultural, economist și muzician senegalez. El este binecunoscut pentru raportul său  „Restituirea patrimoniului cultural african: spre o nouă etică relațională”.

Aurora James este designer și fondator al Brother Vellies, care creează modă sustenabilă artizanală cu artiști de la Nairobi la New York. Ea a creat rochia cu cuvintele „Tax the Rich”, pe care   Alexandra Ocasio Cortez a purtat-o  la Gala Met 2021.  

Phyllis Omido , cunoscută și sub numele de „Erin Brockovich din Africa de Est”, este un activist de mediu din Kenya, care a primit premiul Goldman pentru mediu în 2015.  

Urmează categoria Titanii, care e deschisă de Simone Biles, în ciuda fițelor și fasoanelor de la recenta ediție a Jocurilor Olimpice.

Shonda Rhimes a fost admirată pentru munca sa de a pune în aplicare diversitatea și drepturile femeilor. Ea a fost considerată un  pionier în industria televiziunii  pentru că a distribuit oameni de culoare în roluri principale, în spectacole precum  Scandal  și  How to Get Away With Murder. 

Nikole Hannah-Jones este jurnalistul premiat și creatorul Proiectului 1619 al The New York Times.

Angélique Kidjo este o cântăreață și activistă evidențiată pentru influența ei diversă și creativitatea în muzică.

La această categorie pot fi regăsiți și Tom Brady sau Tim Cook.

Artiștii este categoria care conține nume ca: Kate Winslet, Bad Bunny, Lil Nas X, Scarlett Johansson, Bowen Yang sau Omar Sy.

Următoarea categorie este cea a Liderilor.

Ngozi Okonjo Iweala este economist și activist pentru sustenabilitatea mediului. Ea a fost aleasă ca al șaptelea director general al Organizației Mondiale a Comerțului.

Vicepreședintele Kamala Harris a fost prima femeie, prima femeie de culoare și prima indiană americană care a devenit vicepreședinte al Statelor Unite.

Stacey Abrams a fost un pionier al drepturilor de vot de ani de zile. În ciuda faptului că a pierdut cursa pentru guvernatorul Georgiei în 2018, ea a condus campania prin care democrații au câștigat în Georgia.

Inovatorii

Adrienne Banfield Norris, Willow Smith și Jada Pinkett Smith au fost evidențiate pentru munca lor la Red Table Talk, care le prezintă pe cele trei discutând probleme importante și uneori tabu importante pentru comunitatea de culoare și femei.  (!!!)

John Nkengasong este virolog și șeful Centrelor Africane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Munca sa anterioară include timpul petrecut la Organizația Mondială a Sănătății și la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.  

Sara Menker este fondatorul și CEO-ul Gro Intelligence, care este o companie de software axată pe piețele globale alimentare și agricole.

În listă mai apar Elon Musk, Jensen Huang sau Vitalik Buterin.

La această categorie pot fi regăsiți Joe Biden, liderul chinez Xi Jinping și (surprinzător, ținând seama de orientarea ideologică evidentă a listei) jurnalistul Fox News Tucker Carlson sau Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments