marți, martie 28, 2023
AcasăVIDEODocumentar despre brățările dacice de aur, transmis la Viasat History (VIDEO)

Documentar despre brățările dacice de aur, transmis la Viasat History (VIDEO)

Documentarul “The Hunt For Transylvanian Gold”, care prezintă traseul artefactelor arheologice din Transilvania, va fi difuzat la Viasat History la finalul acestei luni și în august.

În documentar se va vorbi despre felul în care artefactele transilvănene din aur (brățări dacice care datează din secolul I î.H.) au fost traficate în Europa și SUA printr-o rețea de intermediari sârbi.

Arheologul german Barbara Deppert-Lippitz a spus despre o brățară de aur în formă de șarpe că este “una dintre cele mai senzaționale descoperiri ale secolului trecut”.

Casa de licitații Christie’s din New York, în 1999, spera să primească pentru aceasta 100.000 de dolari, doar că nu a reușit să stabilească originea ei și vânzarea a fost anulată.

După eforturi care s-au întins pe durata a 11 ani, arheologii și oamenii legii din România au reușit să identifice brățara cu seria de jafuri care avusese loc în Transilvania.

Documentarul “The Hunt For Transylvanian Gold” va oferi telespectatorilor detalii amănunțite cu privire la căutarea internațională al cărei scop a fost “recuperarea moștenirii pierdute a Dacilor”.

Filmul integral, o producție a Casei de filme Kogainon, poate fi urmărit și pe youtube:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments