vineri, iulie 26, 2024
AcasăEditorialIar au salvat ăia planeta!

Iar au salvat ăia planeta!

S-au adunat, la Glasgow, toate haimanalele planetei să ne predice despre efectul nociv al bășinii de vacă asupra pescuitului la copcă. Veneau avioanele unul după altul, se înșirau coloanele oficiale cu limuzine grele ca blindatele sovietice. Că doar nu era să vină bulibășimea la grămadă, ca navetiștii de Copșa Mică. Și au pârlit salvatorii stratului de ozonel în 2 zile mai mult decât toate bășinile vacilor trecute, prezente și viitoare. Dar stratul de ozon a înțeles că e vorba de ciumeți și nu s-a supărat.

Bun, de fapt pretextul oficial era că s-au strâns acolo ca să salveze verdeața. Biden s-a dus să facă un nănică, la loc de dospeală, Macron ca să mai scape de babă, Iohannis ca să-și plimbe pufoaica și să ronțăie sărățele pe daiboj. Bine, Iohannis se duce oriunde, dacă nu trebuie să plătească el.

A lipsit Greta Cumocheamă. Care acum e majoră, deci e voie la urările cunoscute. Și, se știe, samitu’ fără gretă e ca creștetul de copil fără nasul lui Biden. Au fost, în schimb, prezenți oameni importanți, ca: Gotabaya Rajapksa, Joko Widodo. Lume diversă ca în lista de la Glovo. Au venit, au băgat discursuri, au halit, și-au bulit secretarele și s-au cărat. Și ce discursuri! Unul și unul. Un citat din Biden se impune:

We, you know, the thing… I mean… for… come on.

LețgăuBrandon!

Au lipsit Putin, Xi, Erdogan sau Raisi. Adică fix cam ăia care contau. Care chiar contau. Pentru că Biden contează doar pentru ăia care-i schimbă pamperșii, Trudeau doar pentru oglinda din baie, Macron pentru… Nu, Macron, ăsta e adevărul, nu contează nici pentru babă, care ar pofti și ea la prospătură. Poate Gotabaya să conteze. Sau restul din Glovo.

Concluzia a fost că există o concluzie. Oamenii de știință lucrează la descoperirea ei. Emisii zero până în 2030, devenit emisii zero până în 2050 s-a transformat în emisii canci până în 2060, transformându-se, apoi, în emisii mai cu rușine undeva prin 2070. Pentru că India a zis: nț! Iar China a sugerat amendamentul: bine, lasă!

Ce am reținut din toată petrecerea? Că ministrul israelian al energiei n-a intrat în incintă, că nu exista rampă de acces pentru căruciorul său. Altfel, ce să zic, salamul a fost uscat, ouăle umplute au corespuns, icre a fo’ pentru toată lumea, pește s-a servit. Pe scurt, Iohannis a mâncat bine, Biden a dormit binișor și a făcut pipilică atunci când l-au băgat în lift.

Dar cu samiturile astea e ca la parastas. Nu te duci, nu-ți vine. Așa că, deocamdată vacile se pot băși, ceea ce vă doresc și vouă. Dacă aveți de la ce. O chestie e clară: a fost sominc bun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments