miercuri, mai 31, 2023
AcasăINTERNET & TECHCe aduce Android 13

Ce aduce Android 13

Android 13,  următoarea versiune  a sistemului de operare pentru platformele mobile,va aduce câteva noutăți importante pentru milioanele de utilizatori.

O primă noutate o reprezintă introducerea suportului Bluetooth LE pentru audio, ceea ce înseamnă că, de acum, sunetul va fi disponibil în căști la un consum redus de energie. Multe dintre telefoanele din noile generații de la marii producători au implementat deja acest standard, ceea ce face decizia celor de la Google cu atât mai oportună.

De asemenea, în noul Android fluxul audio va putea fi partajat cu mai multe dispozitive simultan.

O altă noutate va fi posibilitatea setării de limbă particularizate de la o aplicație la alta. Astfel, în mesagerie, de exemplu, se va putea opta pentru varianta dictării sau a auto-corecției adaptate nevoilor utilizatorului, indiferent de limba de sistem.

Plățile prin intermediul NFC vor fi de acum posibile cu mai multe conturi, promit cei de la Google. Asta înseamnă că odată cu Android 13 vor putea fi folosite mai multe profile de plată pe același terminal.

O opțiune pe care personal o așteptam de mult este Runtime Permission for Notifications. Utilizatorii pot alege dacă doresc să permită unei aplicații să trimită o notificare către dispozitivul lor într-un mod similar cu modul în care aleg să permită alte permisiuni, cum ar fi accesul la locație și la cameră atunci când o aplicație nou instalată este deschisă pentru prima dată.

O versiune stabilă a Android 13 Tiramisu este așteptată în a doua parte a anului viitor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments