vineri, iunie 2, 2023
AcasăȘTIRIÎncasările industriei cinematografice americane în scădere cu 60% față de 2019

Încasările industriei cinematografice americane în scădere cu 60% față de 2019

În ciuda relativului succes înregistrat de Omul Păianjen, Văduva Neagră și alți puternici Răzbunători, cinematografele încă nu au revenit la cotele de dinainte de pandemie.

Potrivit estimărilor preliminare realizate de Comscore, veniturile totale de box office în 2021 se estimează că vor atinge 4,4 miliarde de dolari. 

Dacă estimările vor fi confirmate, ar reprezenta o creștere uriașă de 91% față de 2020. Asta, în condițiile în care în 2020  vânzările de bilete au scăzut la un minim de 40 de ani . Câștigurile interne în 2020 abia au reușit să atingă 2,2 miliarde de dolari, în timp ce cinematografele au petrecut multe luni închise, iar studiourile nu au lansat aproape niciun film important.

Anul acesta lucrurile trebuiau să fie altfel. Și într-o oarecare măsură, au fost. Supereroii au fost în fruntea box office-ului – cele mai mari filme ale anului includ „ Omul Păianjen: No Way Home ” (467 de milioane de dolari pe plan intern), „Shang-Chi și Legenda celor zece inele” (224 de milioane de dolari pe plan intern), „Venom: Let There Be”. Carnage” (212 milioane USD pe plan intern), „Văduva Neagră” (183 milioane USD pe plan intern) – în timp ce filme care vizează publicul adult, precum „West Side Story” (23 milioane USD pe plan intern) și „The Last Duel” (10 milioane USD pe plan intern) au dezamăgit.

Totuși, au existat câteva povești de succes împrăștiate care nu au implicat benzi desenate, cum ar fi continuarea lui Daniel Craig James Bond „No Time to Die” (160 de milioane de dolari pe plan intern), „F9: The Fast Saga” de la Universal (173 de milioane de dolari pe plan intern). „A Quiet Place Part II” (160 de milioane de dolari pe plan intern) și comedia de acțiune științifico-fantastică a lui Ryan Reynolds „Free Guy” (121 de milioane de dolari la nivel național). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments