sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăCRONICI ȘI COMENTARIITop 10 cele mai proaste filme pe care am avut nefericirea să...

Top 10 cele mai proaste filme pe care am avut nefericirea să le văd

Dacă ți se spune că un film este prost sau vezi vreo recenzie care iti recomandă să-ți petreci altfel timpul, șansele sunt să eviți ”capodoperele”. Mai ales în această epocă, unde informația este de cele mai multe ori la un singur click distanță.

Dezamăgirile nu intră în acest top, format în exclusivitate din titluri văzute dintr-o regretabilă eroare, din lipsa alternativelor sau pur și simplu din cauza unor speranțe deșarte.

Sub nicio formă nu cred ca putem vorbi despre cele mai proaste filme făcute vreodată, pentru că suspectez că lista ar fi una extrem de lungă și, mai ales, extrem de greu de privit. Până la urmă ce m-ar putea convinge să mă uit la ”Moș Crăciun îi cucerește pe marțieni”? Doar un exemplu aleator.

Din fericire, pentru că sunt ”decât” un ”millenial” mai bătrânel, am scăpat de multe dintre minunățiile anilor ’60 și ’70, acolo când bănuiesc că poți găsi câte o monstruozitate pentru fiecare capodoperă. Nu dați cu pietre, e doar o presupunere.*

*Acest mesaj nu este pentru Daniel.

10. BloodRayne – 2005

Această mică „bijuterie” vine de la maestrul filmelor adaptate după jocuri video, Uwe Boll. Când ești regizor și toți te prezintă ca fiind prima dată patron de restaurant, probabil motivele sunt întemeiate. Și nu ar trebui să fie singurul titlu regizat de Uwe Boll în acest top, dar zic să mai diversificăm puțin. A, da. E (și) cu Ben Kingsley (!) și Michael Madsen (măcar el are partea lui generoasă de mizerii în care a jucat). BloodRayne sau când reușești să pleci de la un personaj feminin mai cool decât Lara Croft și dai chix într-așa un hal. Și, desigur, a existat și BloodRayne 2. N-am îndrăznit să mă uit.

09. Battlefield Earth – 2000

Pot tolera aproape orice intră în categoria SF, dar asta e deja prea mult. Proiect de suflet al lui John Travolta, în care l-a târât și pe Forest Whitaker. Greu, foarte greu să găsești ceva bun la el și spun asta pentru că mi-am pierdut vremea și cu o revizionare. Cu cât mă gândesc mai mult, cu atât îmi vine să îl urc mai sus în top.

08. Twilight – 2008

La vremea lansării lui pot spune că eram în publicul-țintă. Și am fost prea jenat să ies din sală în mijlocul lui, așa că l-am suportat până la final. Și bine am făcut, căci astfel nu ajungea în top. Chiar nu mă interesează că milioane de adolescenți s-au isterizat după apariția lui, filmul e îngrozitor. Kristen Stewart și Robert Pattinson au și astăzi ceva în priviri care-mi provoacă o reacție viscerală. Unul probabil trebuia să rămână la reclamele pentru chiloți, celălalt ”actor” este la fel de plin de șarm ca o cizmă. Vă dați voi seama care și cum.

07. Conan, barbarul – 1982

Nu cred că se gândește cineva la Arnie ca la un mare actor, însă e clar că a fost hit la vremea lui. Pe lângă faptul că o parte dintre filmele sale sunt chiar bune, Schwarzenegger rămâne, probabil, cea mai memorabilă figură a filmelor de acțiune atât de populare în anii ’80 și ’90. Conan e filmul care l-a consacrat, dar singura potrivire acolo e accentul barbar în engleză. Mai târziu, accentul devine marcă înregistrată. Până și violența extremă e lipsită de orice urmă de stil. În rest, Dumnezeu cu mila.

06. Mortal Kombat – Annihilation – 1997

Copilul din mine s-a bucurat atunci. Dacă n-ar fi avut o coloană sonoră mai bună, aici în top s-ar fi regăsit primul film al seriei. Chiar și astăzi mă mir cum au ajuns în cinematograf cele mai generice personaje imaginate vreodată, când John Tobias și Ed Boon le-au servit totul pe tavă. Situația seamănă cu ce s-a întâmplat cu Star Wars, de la episodul 7 încolo. Ai un univers bogat, dar tu te crezi mai deștept și vrei să reinventezi roata. Ai făcut-o, bravo! Doar că ți-a ieșit pătrată.

05. Extinction – 2018

Netflix nu putea lipsi din top, iar aici avem ceva prost. Da’ prost de tot. Atât de prost încât nici nu îmi pot aminti nimic de el, deși nu e atât de vechi. Știu doar că la final m-am întrebat de ce mi-a fost lene să îl opresc după primele 15 minute.

04. Cloverfield Paradox – 2018

Că tot ajunsesem la Netflix. Este, poate, exemplul perfect de cum să arunci la gunoi o serie bună. Cloverfield și 10 Cloverfield Lane au fost bune. Al treilea film al seriei e ceva…special. N-a reușit să păstreze nimic din ce au făcut bun predecesorii săi.

03. Highlander II – 1992

Christopher Lambert lovește din nou. E unul dintre băieții din Mortal Kombat, dacă ați uitat. Highlander n-a fost o capodoperă, dar pe lângă urmașul său a fost film de Oscar. Până și serialul care a urmat a fost mult, muuuult mai bun.

02. The Man Who Saved the World – 1982

Filmul e faimos pentru că a furat tot ce se putea fura din alte filme. La propriu. Supranumit ”Războiul stelelor turcesc”, a împrumutat fără să ceară voie efecte speciale, coloană sonoră, poveste, costume, toooot.

L-am văzut pentru că la vreo 30 de ani de la apariție s-a ivit o variantă 2K. Nu, nu te dor mai puțin ochii, dar poți înțelege (?!) ceva din el. Considerați-l un experiment din partea mea.

01. The Hottie & The Nottie – 2008

V-ați fi așteptat la ceva cu Nicholas Cage aici? Probabil ar fi fost, dacă aș fi văzut ”Left Behind”. Așa aud, cel puțin.

Paris Hilton era deja o actriță faimoasă în 2008. Sigur, avusese un singur rol memorabil în metalul colectiv (masculin), într-un alt gen de peliculă. Știți ce vreau să spun. Dacă nu, mergeți în Google, dar în modul incognito.

Revenind la filmul care se lăfăie pe primul loc în topul nostru, dacă reușește cineva să îl vadă până la capăt, fără să aibă o reacție viscerală de rău la încercările de a juca ale blondei fatale, rog mesaj pe adresa redacției. Berea e din partea mea.

NU! Nu îl recomand nimănui și nici nu sunt responsabil de eventualele (ha, ha, eventuale cică…) traume după sau în timpul vizionării.

Mărturisesc că nici filmul ăsta n-ar fi trebuit să se califice pentru top, pentru că nu l-am văzut în întregime, dar am mers pe ideea că nu trebuie să mănânci tot rahatul ca să îți dai seama de ce ai în farfurie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments