miercuri, iulie 24, 2024
AcasăCRONICI ȘI COMENTARIIOmul anului: Taylor Sheridan

Omul anului: Taylor Sheridan

Discutăm, evident, despre cel pe care îl socotim a fi omul anului în industria divertismentului. Numele lui Taylor Sheridan, probabil, nu e foarte cunoscut celor mai mulți dintre cititori, dar filmele sale sigur sunt.

Sheridan este o perfectă întruchipare a ceea ce se numea odinioară “visul american”. Venind dintr-o familie modestă, cu o copilărie marcată mai degrabă de lipsuri, Taylor Sheridan s-a născut și a crescut în Texas. După ce vreme de ani și-a câștigat existența tunzând gazonul sau ca om bun la toate a fost remarcat de un “căutător de talente”, în timp ce își căuta un loc de muncă la un mall din Austin, Texas.

A jucat în roluri minore în producții de categorie B sau a avut apariții episodice în televiziune. Primul rol notabil vine odată cu serialul TV Sons of Anarchy. Este urmat de un alt rol, în Veronica Mars. Cariera sa de actor nu l-a dus foarte departe. Dar mai era ceva.

Primul său scenariu de film, Sicario (2015) îl face remarcat. Scenariul următor, pentru Hell or High Water îi aduce și o nominalizare la Oscar. Apoi scrie scenariul pentru serialul fenomen Yellowstone ( cu  Kevin Costner), iar cu acest scenariu Sheridan devine deja un nume de marcă pentru industria americană de film.

Continuă să aibă apariții episodice ca actor, produce sau regizează filme, dar e evident că adevărata sa vocație e acolo, la masa de scris.

2021 este anul în care Taylor Sheridan vine cu nu mai puțin de trei seriale de televiziune scrise integral de el: Yellowstone (sezonul 4), 1883 (un serial care spune povestea începuturilor familiei Dutton, din Yellowstone) și Mayor of Kingstown (un serial de factură polițistă, care iese din universul western cu care ne obișnuise Sheridan până acum).

1883 are un succes fenomenal încă de la primele episoade, având, la acest moment, o notă de 9,1 pe IMDb. Yellowstone continuă să fie un succes, iar Mayor of Kingstown (8,1 IMDb) se bucură de un uluitor succes.

Trei seriale de uriaș succes, scrise integral de el, toate cu note peste 8 pe IMDb reprezintă argumentul care ne face să îl socotim pe Sheridan omul anului în industria divertismentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments