joi, iunie 13, 2024
AcasăCRONICI ȘI COMENTARIIZece filme spaniole de neratat

Zece filme spaniole de neratat

Dacă în coplilărie eram fascinată de telenovelele turcești cu povești care mai de care mai dramatice, în prezent mă declar un mare fan al filmelor semnate de regizorii spanioli. Pentru că, de ce nu, să mai ieșim, din când în când, din sfera tradiționalelor blockbustere americane.

Fie că vorbim despre povești mai emoționante, altele mai tragice, îndrăznesc să spun că peliculele semnate de spanioli sunt adesea de o profunzime extraordinară. În continuare, o să împărtășesc cu voi câteva titluri de filme spaniole care, sper, să vă facă weekendul mai frumos.

 

1.Trei metri deasupra cerului (Tres metros sobre el cielo)

Este un film spaniol din 2010, care mi-a rămas și îmi va rămâne în minte multă vreme. Semnat de  Fernando González Molina, producția redă povestea emoționantă de dragoste între Bambi și Hugo, doi tineri care provin din medii diferite. Dacă intenționați să vizualizați această dramă înscărcată de romantism, e musai să fiți pregătiți de o sesiune serioasă de plâns.

 

 

  1. La piel que habito (Piela în care trăiesc)

Este un film de dramă psihologică spaniolă din 2011, care se bazează pe romanul Tarantula, scris de Thierri Jonquet.

Pelicula este scrisă și regizată de Pedro Almodóvar, iar asta spune tot despre povestea aparent simplă care se transformă într-un scenariu ciudat, cu multe necunoscute.

 

 

  1. El cuerpo (Cadavrul)

Acest film este de-a dreptul fascinant. Îl descriu ca fiind un thriller care nu stă prea mult să piardă vremea și îți captează atenția din primele cinci minute. O poveste misterioasă care te ţine lipit de ecran şi nici să clipeşti nu vrei ca nu cumva să pierzi vreun indiciu important.

 

  1. Contratiempo (Oaspetele invizibil)

Este un thriller spaniol lansat în Spania în 2017 și este cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Oriol Paulo, după El Cuerpo.

Scenariul acestei pelicule te obligă să gândești și să intuiești pe măsură ce acțiunea devine din ce în ce mai amplă, pentru că altfel tei vei pierde detalii importante.

Cele 106 minute ale poveștii te vor ține lângă ecran cu siguranță pentru că acest film depășește cu mult așteptările pe care ți le creezi.

 

 

  1. Mientras duermes (În timp ce tu dormi)

Dacă vei viziona acest film, cu siguranță vei verifica ușa de la intrare de mai multe ori pe zi. Este un film de thriller spaniol din 2012, regizat de Oriol Paulo.

 

 

  1. Los ojos de Julia (Ochii Juliei)

Este horror psihologic bine făcut, care folosește multe dintre elementele și simbolurile specifice genului într-un context aparte. Mesajul este transpus într-un spectacol foarte bine gândit, iar teroarea „invizibilă” a personajului principal este punctul forte.

 

 

  1. Palmeras en la nieve (Palmieri în zăpadă)

Filmul este regizat de Fernando González Molina, iar scenariul se bazează pe romanul cu același nume, Palmeras en la nieve, de Luz Gabás. Această dramă romantică este plină de emoție și cu siguranță ți se va tipări în suflet. Filmul are o durata de aproape trei ore, dar vă asigur ca o să vă captiveze din plin.

 

  1. El desconocido” (Străinul) este un film de thriller din acțiunea spaniolă din 2015 regizat de Dani de la Torre. Scenaristul oferă povestea unui executiv bancar care primește un apel telefonic anonim ce îl informează că are doar câteva ore pentru a obține o sumă mare de bani sau o bombă sub scaunul său.

 

  1. „Durante la tormenta” (În timpul furtunii)

Regizată de Oriol Paulo, pelicula de peste două ore oferă mult mister, fiind genul de film care îți dorești să nu se termine, mai cu seamă că finalul este unul care găzduiește o întorsătură drastică a poveștii. Dacă sunteți fan producției germane „Dark”, atunci merită să vizionați și acest film.

 

  1. „La cara oculta”

Ultima recomandare este semnată de Andrés Baiz, un regizor celebru columbian. Chiar dacă nu se înacdrează în topul filmelor spaniole, acest film columbian  m-a ținut în suspans încă din primile minute până la final, anulându-mi orice ipoteze făcute anterior, când așteptam cu sufletul la gură deznodământul. Este un thriller psihologic care vă va surprinde cu o intrigă tulburătoare, imprevizibilă.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

CELE MAI POPULARE

Recent Comments